Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenskí skokani na lyžiach trénovali v Nórsku so svetovou špičkou

.tlačová správa .šport

Každá skúsenosť pomôže športovcom k lepším výkonom. Fanúšikovia slovenského nádejného skokana na lyžiach sa spoliehajú, že v prípade Hektora Kapustíka to určite platí. V poslednom období, hoci tvrdo trénuje, výsledky sa dostavujú pomaly.

Slovenskí skokani na lyžiach trénovali v Nórsku so svetovou špičkou ZSL

hektor Kapustík je jedným z členov Zväzu slovenského lyžovania, ktorý má mimoriadny talent. Na lyžiach skáče už odmalička a má za sebou pôsobivé výsledky. Len nedávno sa vrátil z dvojdňového kempu v nórskom Lillehameri, kde sa stretol s pretekármi z celého sveta. Po sústredení čakali športovcov závody. „Hektor sa musí zamerať najmä na presnosť odrazu. S tréningami som spokojný. Cieľom bolo, aby naši pretekári získali skúsenosti,“ povedal tréner Vladimír Frak, ktorý trénuje aj Hektorovu sestru Kiru. Tú už dlhšie trápia problémy s kolenom.

ZSL

V Nórsku si naši mladí pretekári merali sily so svetovou skokanskou špičkou. Mohli si zároveň vyskúšať mostík, kde budú budúci rok skákať. Preteky sa totiž konali v meste Trondheim, kde budú v roku 2025 Majstrovská sveta v klasickom lyžovaní, skokoch na lyžiach a severskej kombinácii. Počas dvojdňových pretekov športovci súťažili v dvoch kolách. Hektor skončil v prvom kole na 50. mieste a v druhom na 48. priečke. Jeho sestra Kira Maria Kapustíková obsadila v prvom kole 44. pozíciu a v druhom kole obsadila 48. miesto. „Bolo to náročné, ale aspoň viem, čo ma čaká. Je dobré, že som si mohol vyskúšať mostík, kde budú majstrovstvá sveta. Viem, na čo sa mám sústrediť a mojím cieľom je vysoké umiestenie,“ prezradil Hektor Kapustík. 

ZSL

Zápolenie so svetovou špičkou je však cennou skúsenosťou, ktorú obaja pretekári nadchádzajúci rok určite zúročia a svojich fanúšikov potešia skvelým výsledkom. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite