Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenský snowboardista je opäť bližšie k zimnej olympiáde: Famózny výkon Jaroša aj napriek zraneniu

.tlačová správa .šport

Predposledný októbrový víkend sa vo švajčiarskom meste Chur konala kvalifikácia druhého kola Svetového pohára vo freestyle snowboardingu. Slovenský reprezentant Samuel Jaroš získal cenné body, ktoré mu môžu vydláždiť cestu na olympiádu.

Slovenský snowboardista je opäť bližšie k zimnej olympiáde: Famózny výkon Jaroša aj napriek zraneniu Zväz slovenského lyžovania (ZSL)

v disciplíne BigAir podal Jaroš výborný výkon a podarilo sa mu obsadiť skvelé 7. miesto vo svojom heate. Aj keď mu postup do večerného finále ušiel len o 1,25 bodu, keďže postúpili len prví piati pretekári, dôvod na radosť bola veľká. Celkovo sa totiž Jaroš umiestnil v kvalifikácii na 22. mieste a berie tak ďalšie dôležité vody do rebríčka kvalifikácie na Zimné olympijské hry 2026. 

„S výsledkom som spokojný. Napriek zraneniu, s ktorým sa momentálne pasujem, som dnes dal do toho všetko a to mi zaistilo dôležité body na olympiádu,“ prezradil svoje pocity člen Zväzu slovenského lyžovania. Radosť neskrýval ani tréner a na svojho zverenca bol právom. Najmä preto, že Jaroš sa počas prvého tréningového dňa zranil. „Aj napriek týmto okolnostiam Samo dokázal ustať svoj trik v kvalifikácii a získať ďalšie dôležité body do rebríčka Svetového pohára, ako aj body do olympijskej kvalifikácie,“ doplnil tréner Tomáš Murgáč. 

Svetový pohár vo freestyle snowboardingu je nielen pre Jaroša, ale pre všetkých pretekárov s olympijskými ambíciami dôležitým podujatím. Práve tu totiž môžu získať body, ktoré ich môžu kvalifikovať na toto vrcholové podujatie. Ukázať svoju formu a nazbierať nielen skúsenosti, ale najmä cenné body bude môcť Samuel Jaroš ukázať najbližšie v Pekingu, na prelome novembra a decembra. Jaroš spolu s trénerom veria, že pred odchodom do Číny, na ďalšie pokračovanie Svetového pohára, bude perfektne pripravený a opäť ukáže, že patrí medzi najlepších pretekárov v tejto disciplíne. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite