Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Dekadentné politické fantazírovanie

.juraj Malíček .stĺpčeky .spoločnosť

V jednej zo svojich obľúbených skrytých fantázií som politikom. Je to dekadentná fantázia, pripúšťam, ale o to viac sa ňou bavím, nemám totiž absolútne žiadnu predstavu o tom, čo by som svojim potenciálnym voličom mohol ponúknuť.

.popcorn Juraja Malíčka: Dekadentné politické fantazírovanie

nemám žiadny program, žiadne nápady, a akékoľvek idey by som sa distribuovať už vôbec neodvážil, takže z môjho uhla pohľadu by som bol mizerným politikom, zvlášť ak do úvahy vezmem skutočnosť, že k smrti nerád na seba preberám zodpovednosť, ale to mi nebráni v tom, že v tejto svojej fantázii som mimoriadne úspešným a populárnym politikom. 

A teraz pozor, toto je asi v dnešných časoch dôležité pripomenúť, bavíme sa o čistej fantázii, nič nereflektujem, nepíšem o nikom a ničom v inotajoch, naozaj len a iba fantazírujem. Prečo? Lebo aj fantazírovanie, podobne ako hra, je formou uskutočnenia, navyše relatívne bezpečnou, a predovšetkým, keď sa človek s nejakou svojou fantáziou podelí, vyjde s ňou von, na svetlo, celkom unikátnym a pomerne intímnym spôsobom sa môže spojiť s niekým, kto fantazíruje podobne. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite