Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pravidelná dávka: O skresľujúcich obrazoch

.andrej Zeman .stĺpčeky .spoločnosť

Obrazy a fotografie sú nádherným médiom, vedia rozprúdiť našu predstavivosť. V tom je však nielen ich krása, ale aj nebezpečie. Tí, ktorí sledujú dianie v Británii, si mohli všimnúť jednu nedávnu a veľmi diskutovanú udalosť. Na letisku v Manchestri sa odohral brutálny incident.

.pravidelná dávka: O skresľujúcich obrazoch

uniknutý kamerový záznam ukázal, ako istý policajt kopol do hlavy a stúpil na hlavu už nehybného civilistu. V ten deň som si prečítal, že toto bude pre Britániu jej vlastný „George Floyd“ moment, ktorý zažila Amerika v máji 2020. Spomenutého policajta okamžite obvinil tribunál sociálnych médií z islamofóbie a rasizmu. 

Málokto asi veril, že niečo môže ospravedlniť takého správanie. Situáciu však aspoň trochu komplikovali už prvé hlásenia o tom, že pri incidente došlo aj k úrazu niekoľkých prítomných policajtov. Jednej prítomnej policajtke pritom vraj zlomili nos. Čo sa teda stalo? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite