Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Zbavme sa antiamerikanizmu v kultúre

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Louisa May Alcottová, Mark Twain, Betty MacDonaldová, William Faulkner, Gertrude Steinová, Tom Robbins, Kathy Acker, Saul Bellow, Emily Dickinson, Theodore Dreiser, a veď to je absurdné a zbytočné, len tak strieľať mená bez zmyslu, bez kontextu, viac-menej na prvú.

.popcorn Juraja Malíčka: Zbavme sa antiamerikanizmu v kultúre

nie ako mi bezprostredne napadli, ale asi podľa obľúbenosti a rodovo vyvážene, respektíve podľa toho, ako sa na mne podpísali, ale nekonečne, naozaj nekonečne ma frustrujú všetky tie dehonestujúce reči o Amerike, o americkej kultúre a tak vôbec, kultúrno-spoločenský antiamerikanizmus, ktorý, paradoxne, vôbec nie je vlastný iba tým kultúrnym analfabetom na druhej strane, ale už tradične existuje naprieč celým spoločenským spektrom. 

Také tie vulgárne a hlúpe redukcie, v rámci ktorých sa adjektívum americké vzťahuje iba na USA a často sa v kontextoch kultúry a umenia používa ako synonymum úpadkového, dekadentného, nie dosť dobrého a čo ja viem, čoho ešte. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite