Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.jazz, blues a iné: Tentoraz trochu vážne

.peter Lipa .stĺpčeky .kultúra

Občas sa môžem pokúsiť byť aktuálny, najmä keď žijeme v týchto turbulentných časoch, v ktorých sa naša kultúra otriasa pod prudkými údermi ťažkotonážnych zbraní jej vlastných predstaviteľov.

.jazz, blues a iné: Tentoraz trochu vážne

ak viem niečo dopredu, tak tomu môžem venovať pozornosť, pripraviť sa, ale takéto neočakávané blesky veliteľov spôsobia určite dlhodobé hrmenie. Dnes teda budem ťažko napĺňať širokorozchodný okruh mojich písačiek. Ani jazz, ani blues, snáď to iné by sa tu hodilo. Vypočul som si dlhý podcast Štefana Hríba s Matejom Drličkom a musím priznať, že ma Maťo nakazil svojím optimizmom. Aj Štefan bol zaskočený a v závere skoro neveriacky krútil hlavou nad odpoveďami, ktoré mu partner v debate servíroval. 

Aké jednoduché! Budeme protestovať všetci, všade, kde sa to dá, a nakoniec dosiahneme zmenu v kresle samotnej šéfky nášho, z pohľadu ekonomického  aj tak nepodstatného, nezaujímavého rezortu, ktorý sa chystá vyvolať ďalší medzinárodný škandál. A ten škandál tu nikto nepotrebuje, najmä ho nepotrebuje naša vláda, lebo tá má iné starosti. Uvidíme, akú únosnosť má náš národný kultúrny pilier. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite