Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Konzum – naša falošná sloboda

.juraj Malíček .stĺpčeky .film

Žuvačky, silónové pančuchy, rifle, dámsky deodorant, fejkový Walkman z Maďarska a za hrsť odznakov všakovakých hudobných skupín tiež odtiaľ, lebo Maďarsko pôsobilo ako zem zasľúbená.

.popcorn Juraja Malíčka: Konzum – naša falošná sloboda

dnes by sa možno dalo napísať Rakúsko z Wish, nech tomu rozumejú aj mladší čitatelia, ale asi je to blbosť, tak to nekomplikujme a vráťme sa k meritu veci, ku konzumu. Prostému, jednoduchému konzumu, spotrebe, všetkému, čo je na našej kultúre a civilizácii zlé. Hedonizmus priemerného životného štýlu a túžba po ňom, ktorá, aspoň sa mi zdá, sa hrubo podceňuje. 

Nebolo to tu bohviečo, v tých osemdesiatkach, čo ma definovali, ale oproti Sovietskemu zväzu sme boli prudko zahojený Západ, preto väčšina našincov, čo mala to šťastie alebo tú smolu, že sa tam v tých osemdesiatkach vybrala, do sovietskeho Ruska ťahala kopec vecí, ktoré sa tam dali prakticky okamžite predať dežurnej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite