Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lotroviny Pištu Vandala

.štefan Chrappa .stĺpčeky .lotroviny Pištu Vandala

Mám takú chuť na perky, že sa to ani vysloviť nedá. Minule sme sa dohadovali, či sa robia zo zemiakového, alebo z rezancového cesta. Roky sme ich nejedli, roky o nich iba rozprávame. Naposledy ich robila babka, ktorú si milosrdný Boh povolal ešte v roku 1997.

Lotroviny Pištu Vandala Natália Ložeková / natalialozekova.sk

nakoniec sme prišli k záveru, že zo zemiakového cesta sa robia slivkové gule a z rezancového perky.

Čas neúprosne letí. Kašle aj na perky. Staré recepty zapadajú prachom, nové nás nevzrušujú a polotovary sú produkty robotov, zamrazené, bez citu a bez srdca. Niečo ako mamutia kosť, z ktorej chcete spraviť vývar. Kto by to jedol?

 

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite