je to jednoduchý recept, ktorý vám neurobí hanbu ako mužovi, no nezahanbí ani vašu partnerku, ktorá si k vareniu práve hľadá cestu. Do vody dáte zemiaky, soľ, čierne korenie, červenú papriku, rascu, za lyžicu oleja a tonu sušenej majoránky. Je to vlastne bylinkový odvar so zemiakmi. Slepý guláš sa tomu hovorí preto, že v ňom niet mäsa. Zápražku nerobím, do vriacej vody plesknem dva rožky, ony zmiznú, a je zahustená. Vonia na dva kilometre, a môžete ju jesť päť dní v týždni. Vilém Čok má pesničku, že „jídelníček svobodného mládence je gulášový zápis do knihy rekordů“.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.