Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina: Na ministerstve obrany končí Maľarová a ďalších 6 predstaviteľov

.tasr .svet

Ide o zatiaľ najväčšiu zmenu v Zelenského kabinete.

Ukrajina: Na ministerstve obrany končí Maľarová a ďalších 6 predstaviteľov wikimedia commons

námestníčku ukrajinského ministra obrany Hannu Maľarovú odvolali z funkcie a spolu s ňou aj ďalších šiestich predstaviteľov ministerstva, potvrdila v pondelok vláda v Kyjeve. TASR prevzala správu z portálu britskej televízie Sky News.

Maľarová bola počas celej doterajšej ruskej vojny poprednou osobnosťou a každý deň zverejňovala aktuálne informácie o postupe ukrajinských ozbrojených síl na bojisku.

Medzi odvolanými sú aj štátny tajomník ministerstva obrany Kosťantyn Vaščenko a ďalší piati námestníci ministra. Kyjev dôvod ich odvolania neoznámil.

Tento krok však prišiel po tom, čo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tento mesiac vymenoval Rustema Umerova za nového ministra obrany. Nahradil Olexija Reznikova.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite