Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hamas pohrozil zabitím rukojemníkov, ak bude Izrael neohlásene útočiť na Gazu

.tasr .svet

Hamas zatiaľ nie je otvorený vyjednávaniu o výmene zajatcov s Izraelom.

Hamas pohrozil zabitím rukojemníkov, ak bude Izrael neohlásene útočiť na Gazu sita/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

palestínske militantné hnutie Hamas v pondelok pohrozilo, že po každom neohlásenom útoku izraelskej  armády na civilistov v pásme Gazy zabije izraelského civilného rukojemníka. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

Hovorca Brigád Izaddína Kasáma (vojenského krídla Hamasu) abú Ubajda v nahrávke povedal, že Izrael v uplynulých hodinách intenzívne útočil na civilné oblasti v Gaze. 

„Rozhodli sme sa s tým skoncovať a odteraz vyhlasujeme, že akýkoľvek útok na našich ľudí v ich domoch bez predchádzajúceho varovania bude, žiaľ, čeliť poprave jedného z civilných rukojemníkov, ktorých zadržiavame,“ povedal. Presný počet zajatých Izraelčanov po sobotnom útoku zatiaľ nie je známy.

Izraelské úrady vyhlásili, že sa usilujú o prepustenie najmenej 100 rukojemníkov, ktorých zajali militanti z hnutia Hamas. Člen vedenia Hamasu Hossam Badran v pondelok uviedol, že Hamas zatiaľ nie je otvorený vyjednávaniu o výmene zajatcov s Izraelom.

Hnutie Hamas v sobotu z pásma Gazy zaútočilo tisíckami rakiet na Izrael, pričom jeho militanti súčasne na mnohých miestach prenikli na izraelské územie. Izrael reagoval intenzívnymi leteckými a delostreleckými útokmi na Gazu. V Izraeli si útoky Hamasu vyžiadali najmenej 800 obetí, úrady z pásma Gazy hlásili najmenej 560 mŕtvych.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite