Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pretekov o post šéfa Bieleho domu vstúpil Robert F. Kennedy mladší

.sita .svet

Kennedyho rozhodnutie kandidovať ako nezávislý by mohlo „zamiešať karty“ v kampani pred budúcoročnými voľbami.

Do pretekov o post šéfa Bieleho domu vstúpil Robert F. Kennedy mladší SITA/AP Photo/Matt Rourke

robert F. Kennedy mladší v pondelok odštartoval svoju predvolebnú kampaň pred budúcoročnými prezidentskými voľbami v Spojených štátoch, v ktorých bude kandidovať ako nezávislý. Republikáni kritizovali jeho zámer, pretože sa obávajú, že synovec zavraždeného amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho by mohol obrať o potenciálne hlasy exprezidenta Donalda Trumpa.

„Voliči by nemali byť oklamaní nikým, kto predstiera, že má konzervatívne hodnoty,“ uviedol vo vyhlásení Trumpov hovorca Steven Cheung. Kennedyho kampaň označil za „nič viac ako márnomyseľný projekt liberála Kennedyho, ktorý chce vyťažiť z mena svojej rodiny“.

Kennedyho rozhodnutie kandidovať ako nezávislý by mohlo „zamiešať karty“ v kampani pred budúcoročnými voľbami, ktorá podľa všetkého smeruje k „odvete“ medzi Trumpom a súčasným prezidentom Joeom Bidenom. Kennedy v pondelok vo Philadelphii vyhlásil, že v kampani nechce byť spájaný s republikánmi ani demokratmi. Odvolával sa pritom na „narastajúcu vlnu nespokojnosti“ v krajine.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite