Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael začal v noci útočiť na ciele hnutia Hizballáh v Libanone

.tasr .svet

Izrael v pondelok posilnil svoje vojská na severnej hranici s Libanonom a začal s evakuáciou tisícov obyvateľov.

Izrael začal v noci útočiť na ciele hnutia Hizballáh v Libanone SITA/AP Photo/Hussein Malla Ostreľovania v Dahaire, pohraničnej dedine s Izraelom na juhu Libanonu, 16.10.2023

izraelská armáda oznámila, že Izrael v noci na utorok začal útočiť na ciele šiitského militantného hnutia Hizballáh v Libanone. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Izraelská armáda útočí na vojenské ciele teroristickej organizácie Hizballáh na libanonskom území, “uviedla armáda vo vyhlásení.

Izrael v pondelok posilnil svoje vojská na severnej hranici s Libanonom a začal s evakuáciou tisícov obyvateľov z 28 komunít v tejto oblasti. Reagoval na útoky hnutia Hizballáh, podporovaného Iránom.

Zrážky na hraniciach medzi Izraelom a Libanonom si od začiatku konfliktu medzi Izraelom a hnutím Hamas 7. októbra vyžiadali približne 10 obetí na strane Libanonu vrátane novinára agentúry Reuters a dvoch civilistov, píše AFP. Izrael zaznamenal najmenej dve obete.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite