Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biely dom vyhlásil, že má dôkazy, že Izrael nestojí za útokom na nemocnicu v Gaze

.tasr .svet

Americký prezident Joe Biden predtým počas návštevy Izraela uviedol, že „dáta“, ktoré mu poskytlo americké ministerstvo obrany, potvrdzujú, že za útok na nemocnicu v pásme Gazy sú zodpovední palestínski militanti, nie Izrael.

Biely dom vyhlásil, že má dôkazy, že Izrael nestojí za útokom na nemocnicu v Gaze SITA/AP Photo/Evan Vucci

izrael podľa Bieleho domu nenesie vinu za utorkový raketový útok na nemocnicu v pásme Gazy, pri ktorom zahynuli stovky ľudí. Dokazujú to americké spravodajské informácie vychádzajúce z družicových záberov a zachytenej komunikácie, vyhlásila v stredu hovorkyňa Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Adrienne Watsonová. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP. 

„Hoci naďalej zhromažďujeme informácie, podľa nášho terajšieho hodnotenia na základe analýzy družicových snímok, zachytených informácií a informácií z otvorených zdrojov Izrael nie je zodpovedný za utorkovú explóziu v nemocnici v pásme Gazy,“ povedala Watsonová. 

„Hlboko ma zarmútil a pobúril včerajší útok na nemocnicu v Gaze,“ povedal Biden o útoku, pri ktorom zomrelo 471 ľudí a ďalších 324 bolo zranených. „Na základe toho, čo som videl, sa zdá, že za útokom stojí ten druhý tím, nie vy,“ povedal Biden izraelskému premiérovi Benajminovi Netanjauhovi počas stretnutia v Tel Avive.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite