Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zo severu Gazy utieklo už 700.000 Palestínčanov

.tasr .svet

Vyplýva to z tvrdení a vyjadrení izraelskej armády.

Zo severu Gazy utieklo už 700.000 Palestínčanov sita/AP Photo/Abed Khaled

približne 700.000 Palestínčanov doteraz utieklo na juh pásma Gazy po evakuácii civilistov zo severnej oblasti tejto enklávy, uviedla v sobotu izraelská armáda. TASR správu prevzala z agentúry DPA.  

Civilisti, ktorí sa stále nachádzajú v meste Gaza a v severnej časti palestínskeho územia, by sa mali z dôvodu vlastnej bezpečnosti presunúť na juh, uviedol hovorca izraelskej armády Daniel Hagari. 

Varoval, že Izrael zintenzívni útoky na vojenské ciele palestínskeho militantného hnutia Hamas a vládne zariadenia na severe pásma Gazy. „Budeme pokračovať v útokoch na ciele, ktoré by mohli predstavovať hrozbu pre pozemné sily v ďalších fázach vojny,“ dodal.

Konflikt medzi Izraelom a Hamasom vypukol po tom, čo palestínski militanti 7. októbra prenikli na územie Izraela a zabili vyše 1400 ľudí, zväčša civilistov. Izrael na útok reaguje rozsiahlym bombardovaním pásma Gazy, pri ktorom doposiaľ podľa tamojších úradov zahynulo už najmenej 4385 ľudí.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite