Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko si predvolalo zástupcu ČR v Moskve v súvislosti s útokom na obec Hroza

.tasr .svet

Podľa Moskvy nemá Rusko s útokom v Hroze nič spoločné.

Rusko si predvolalo zástupcu ČR v Moskve v súvislosti s útokom na obec Hroza sita/Russian Foreign Ministry Press Service telegram channel via AP

ruské ministerstvo zahraničných vecí v sobotu oznámilo, že si tento týždeň predvolalo zástupcu českého veľvyslanectva v Moskve, aby mu vyjadrilo nesúhlas s postojom Prahy k nedávnemu útoku na ukrajinskú obec Hroza. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Ruská diplomacia uviedla, že českého diplomata si predvolala v utorok 17. októbra „v reakcii na nedávny demarš českého ministerstva zahraničných vecí“. 

ČR si minulý týždeň predvolala ruského veľvyslanca v Prahe Alexandra Zmejevského a jeho zástupcu v súvislosti s útokom na civilistov v ukrajinskej obci Hroza.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí priblížilo, že českému diplomatovi dôsledne formulovalo „ruskú pozíciu k situácii na Ukrajine, a to aj v kontexte ukrajinských výmyslov, ktoré Praha zachytila o údajnom zapojení“ ruskej armády do útokov na civilnú infraštruktúru v obci Hroza.

Raketa začiatkom októbra zasiahla kaviareň a potraviny v Hroze, keď sa ľudia schádzali na spomienkovej udalosti venovanej padlému ukrajinskému vojakovi.

Ide o jeden z útokov, pri ktorom zahynulo najviac civilistov a zároveň aj o najsmrteľnejší útok v Charkovskej oblasti od začiatku ruskej invázie. Zahynulo pri ňom 59 ľudí.

Kremeľ po útoku zopakoval, že ruská armáda neútočí na Ukrajine na civilné objekty.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite