Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael a Hamas sa dohodli na predĺžení prímeria o dva dni

.tasr .svet

Správu oznámil Katar, ktorý v mierových rokovaniach pôsobil ako sprostredkovateľ.

Izrael a Hamas sa dohodli na predĺžení prímeria o dva dni sita/AP Photo/Mohammed Hajjar

izrael a palestínske militantné hnutia Hamas sa dohodli na predĺžení prímeria o dva dni. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AP, ktorá sa odvoláva na oznámenie hovorcu katarského ministerstva zahraničných vecí. 

Katar pôsobil ako sprostredkovateľ medzi Izraelom a Hamasom aj počas predchádzajúcich rokovaní o prímerí. Pôvodné štvordňové prímerie vstúpilo do platnosti v piatok ráno, malo teda vypršať v utorok.

Predĺženie prímeria potvrdil následne aj Hamas s tým, že táto dohoda zahŕňa aj prepustenie istého počtu rukojemníkov, ktorých zajal počas útoku na Izrael 7. októbra, a prepustenie Palestínčanov z izraelských väzníc.

„Hamas oznamuje dosiahnutie dohody spoločne s bratmi z Kataru a Egypta o predĺžení dočasnej humanitárnej prestávky v bojoch o dva dni, a to za rovnakých podmienok, aké platili pri predchádzajúcom prímerí,“ uvádza sa vo vyhlásení Hamasu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite