Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hamas odovzdal Červenému krížu ďalšiu skupinu rukojemníkov

.tasr .svet

Podľa izraelských ozbrojených síl ide o 11 ľudí.

Hamas odovzdal Červenému krížu ďalšiu skupinu rukojemníkov SITA/IDF via AP

v rámci prímeria vo vojne v Pásme Gazy odovzdalo palestínske radikálne hnutie Hamas Červenému krížu ďalšiu skupinu rukojemníkov, ktorá smeruje na izraelské územie, oznámila v utorok večer, izraelská armáda. TASR informuje podľa agentúr AFP a DPA.

Izrael a Hamas sa v pondelok dohodli na predĺžení prímeria o dva dni, oznámil Katar, ktorý pôsobil ako sprostredkovateľ medzi Izraelom a Hamasom aj počas predchádzajúcich rokovaní o prímerí. Pôvodné štvordňové prímerie, ktorého súčasťou sú aj každodenné výmeny rukojemníkov a väzňov, vstúpilo do platnosti v piatok ráno, malo teda vypršať v utorok.

Hamas v nedeľu pustil na slobodu 17 rukojemníkov odvlečených z Izraela do Gazy, celkovo od začiatku prímeria 58, vrátane cudzincov. Izrael v nedeľu prepustil 39 palestínskych tínedžerov. Celkovo počas prímeria prepustil 117 osôb. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite