Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Egypt predložil predbežný plán na ukončenie vojny medzi Izraelom a Hamasom

.sita .svet

Návrh na ukončenie vojny predložili Izraelu, Hamasu, Spojeným štátom a európskym vládam.

Egypt predložil predbežný plán na ukončenie vojny medzi Izraelom a Hamasom SITA/AP Photo/Maya Alleruzzo

egypt predložil ambiciózny predbežný návrh na ukončenie vojny medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas. Plán predpokladá prímerie, postupné prepúšťanie rukojemníkov zadržiavaných Hamasom a vytvorenie palestínskej vlády expertov, ktorí by spravovali pásmo Gazy a Západný breh Jordánu. Povedali to v pondelok vysokopostavený egyptský predstaviteľ a európsky diplomat. Obaja hovorili pod podmienkou zachovania anonymity.

Návrh na ukončenie vojny, ktorý vypracoval Katar, predložili Izraelu, Hamasu, Spojeným štátom a európskym vládam. Plán však nespĺňa deklarovaný cieľ Izraela úplne zničiť Hamas a zdá sa, že nevyhovuje ani izraelskému zámeru na udržanie vojenskej kontroly nad Pásmom Gazy počas dlhšieho obdobia po vojne.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite