Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko zintenzívni útoky na Ukrajinu, vyhlásil Putin

.tasr .svet

Vyhlásením reagoval na víkendový útok na ruské mesto Belgorod.

Rusko zintenzívni útoky na Ukrajinu, vyhlásil Putin SITA/Kristina Kormilitsyna, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

rusko zintenzívni údery na vojenské ciele na Ukrajine, vyhlásil v pondelok prezident Vladimir Putin. Informovala agentúra AFP, od ktorej TASR správu prevzala.

Pri útoku na Belgorod v sobotu podľa ruských úradov zahynulo 24 ľudí a ďalších vyše 100 utrpelo zranenia. Došlo k nemu po tom, ako Moskva v piatok podnikla rozsiahle útoky raketami a dronmi na ukrajinské mestá. Najväčší vzdušný úder na Ukrajinu od začiatku vojny, s výnimkou prvých dní neustáleho bombardovania, si podľa tamojších predstaviteľov vyžiadal najmenej 40 mŕtvych. 

„Zintenzívnime údery, žiaden zločin proti civilistom nezostane nepotrestaný, to je isté,“ povedal Putin v pondelok počas návštevy vojenskej nemocnice. Rusko bude podľa neho pokračovať v zasahovaní „vojenských zariadení“.

„Robíme to dnes a zajtra v tom budeme pokračovať,“ uviedol Putin. Ukrajinská armáda v pondelok oznámila, že Rusko na krajinu uplynulú noc vyslalo rekordný počet útočných dronov.

Šéf Kremľa označil útok na Belgorod za „teroristický“ a ukrajinské sily obvinil, že cielili „priamo na centrum mesta, kde sa prechádzali ľudi, pred Silvestrom“. Zopakoval tvrdenie, že Ukrajinu využíva Západ na „vyriešenie svojich problémov“ s Ruskom.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite