Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po vojne budú v Pásme Gazy vládnuť Palestínčania, uviedol izraelský minister obrany

.tasr .svet

Budúca vláda bude podľa jeho slov civilnou alternatívou, izraelské sily však budú mať voľnosť s cieľom ochraňovať občanov Izraela.

Po vojne budú v Pásme Gazy vládnuť Palestínčania, uviedol izraelský minister obrany SITA/Menahem Kahana/Pool Photo via AP

izraelský minister obrany Joav Galant v pondelok povedal, že po skončení vojny medzi Izraelom a hnutím Hamas budú v Pásme Gazy vládnuť Palestínčania. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Palestínčania v (Pásme) Gazy žijú a preto v ňom budú v budúcnosti vládnuť,“ povedal Galant na tlačovej konferencii. Budúca vláda v Pásme Gazy musí podľa jeho slov vzísť z tejto enklávy. „Na konci vojny nebude z (Pásma) Gazy žiadna vojenská hrozba. Hamas tam nebude schopné vládnuť a fungovať ako vojenská organizácia,“ dodal.

Budúca vláda bude podľa jeho slov civilnou alternatívou, izraelské sily však budú mať voľnosť s cieľom ochraňovať občanov Izraela. Hnutie Hamas v Pásme Gazy vládne od roku 2007. Zorganizovalo teroristický útok na na územie Izraela 7. októbra zaútočili, pričom zomrelo približne 1140 ľudí, prevažne civilistov. Izrael v reakcii spustil proti Hamasu ofenzívu, ktorá si v Pásme Gazy vyžiadala viac ako 24.000 obetí.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite