Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ak Rusko vyhrá na Ukrajine, diktátorské režimy by mohli začať útočiť na Západ

.sita .svet

Pre denník The Telegraph to povedal britský minister obrany Grant Shapps.

Ak Rusko vyhrá na Ukrajine, diktátorské režimy by mohli začať útočiť na Západ sita/Stefan Rousseau/PA via AP

západ podľa britského ministra obrany Granta Shappsa musí zabezpečiť, aby Rusko svoju vojnu na Ukrajine prehralo. V opačnom prípade riskuje, že ho napadnú diktátorské režimy. 

„Režimy, ktoré neveria v demokraciu“, pozorujú vojnu na Ukrajine a mohli by začať útočiť na Západ, ak by dospeli k záveru, že „stráca energiu“, povedal Shapps pre denník The Telegraph. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

„Všetci to pozorujú - Iránčania sa pozerajú. Stratili sme energiu, stratili sme vytrvalosť a odchádzame? Čína sa bude pozerať do Indo-Pacifiku, Severná Kórea sa bude pozerať. Je životne dôležité pre naše vlastné národné záujmy a rozhodne pre západný civilizovaný svet, aby bola Ukrajina úspešná pri obrane svojej krajiny,“ povedal šéf britského rezortu diplomacie.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite