Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda vyzvala obyvateľov východného Rafahu na evakuáciu

.tasr .svet

Hovorca armády pre médiá zdôraznil, že ide o evakuáciu v obmedzenom rozsahu a týka sa len niektorých štvrtí východného Rafahu, a nie celého mesta. Podľa odhadov armády pôjde približne o 100 000 ľudí.

Izraelská armáda vyzvala obyvateľov východného Rafahu na evakuáciu SITA/AP Photo/Mohammad Jahjouh

izraelská armáda v pondelok vyzvala obyvateľov vo východnej časti mesta Rafah ležiaceho na juhu Pásma Gazy, aby sa dočasne presunuli do „humanitárnej oblasti“. TASR o tom informuje na základe správy denníka Times of Israel (TOI), podľa ktorého ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

Do oblasti začali zhadzovať letáky, posielať textové správy a telefonovať Palestínčanom s inštrukciami o zónach, ktoré treba evakuovať, a o trasách, ktorými sa majú dostať do určenej humanitárnej zóny. Tá sa nachádza v utečeneckom tábore al-Mawásí a meste Chán Júnis.

„Táto záležitosť sa bude vyvíjať postupne podľa priebežného hodnotenia situácie,“ uvádza sa vo vyhlásení izraelskej armády.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite