Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Raketa z Pásma Gazy zasiahla izraelský Aškelon, hlásia troch zranených

.tasr .svet

Raketa vypálená z Pásma Gazy zasiahla obytný dom v Aškelone, ktorý sa nachádza približne 13 kilometrov od severnej časti Pásma Gazy.

Raketa z Pásma Gazy zasiahla izraelský Aškelon, hlásia troch zranených SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov

tri osoby utrpeli zranenia v noci na nedeľu pri raketovom útoku z Pásma Gazy na mesto Aškelon na juhu Izraela. Terčom útoku bol v sobotu aj hraničný priechod Kerem Šalom, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Izraelská armáda uviedla, že terčom útoku bol v sobotu aj hraničný priechod Kerem Šalom, cez ktorý do Pásma Gazy prúdi humanitárna pomoc. Militanti naň vypálili štyri rakety. Jednu z nich zachytil izraelský systém protivzdušnej obrany, ďalšie zasiahli neobývané oblasti.

Palestínske islamistické hnutie Hamas v poslednom období navýšilo útoky na izraelské mestá a dediny, píše DPA. Izrael voči tomuto hnutiu už viac než sedem mesiacov vedie v Pásme Gazy vojnu.

Izrael sa pripravuje na hlbokú ofenzívu v meste Rafah na juhu Pásma Gazy, s ktorou však medzinárodné spoločenstvo vyjadruje nesúhlas. Izraelská vláda však inváziu do Rafahu považuje za nevyhnutnú na dosiahnutie svojho cieľa vo vojne, ktorým je úplné zničenie hnutia Hamas.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite