Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin podpísal dekrét umožňujúci zhabanie amerického majetku

.sita .svet

Ukrajina a mnohí jej podporovatelia vyzývajú na konfiškáciu zmrazeného ruského majetku v hodnote 260 miliárd dolárov.

Putin podpísal dekrét umožňujúci zhabanie amerického majetku SITA/Alexander Kazakov, Sputnik

ruský vodca Vladimir Putin podpísal dekrét, ktorý Moskve umožní konfiškáciu amerického majetku, aby sa vykompenzovalo akékoľvek zhabanie ruských aktív v USA. Dekrét zverejnili na portáli ruskej vlády vo štvrtok v čase stretnutia najvyšších finančných predstaviteľov členských štátov organizácie G7, na ktorom k hlavným témam bude patriť otázka, ako naložiť s ruským majetkom zmrazeným v západných krajinách.

Ukrajina a mnohí jej podporovatelia vyzývajú na konfiškáciu zmrazeného ruského majetku v hodnote 260 miliárd dolárov. Tento majetok západné štáty zmrazili po tom, ako Moskva vo februári 2022 odštartovala rozsiahlu inváziu na Ukrajinu. Európski predstavitelia s tým však nesúhlasia a odvolávajú sa na obavy o právnu a finančnú stabilitu. Predpokladá sa, že USA ruské aktíva neskonfiškujú bez súhlasu ostatných členov G7 a Európskej únie.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite