Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šéf americkej diplomacie Antony Blinken navštívi Prahu

.tasr .svet

Šéf americkej diplomacie príde do Prahy v rámci svojej pracovnej cesty do Európy, ktorá bude prebiehať od 28. do 31. mája.

Šéf americkej diplomacie Antony Blinken navštívi Prahu SITA/AP Photo/Mariam Zuhaib

americký minister zahraničných vecí Antony Blinken pricestuje nasledujúci týždeň do Česka, oznámil v piatok Washington, píše TASR.

V Prahe sa Blinken stretne s českým ministrom zahraničných vecí Janom Lipavským a ďalšími vysokými predstaviteľmi, s ktorými bude rokovať o pokračujúcej podpore Ukrajiny, spolupráci pri modernizácii obrany a prehlbovaní väzieb v oblasti energetiky.

Počas pobytu v Prahe sa Blinken zúčastní aj na neformálnom stretnutí ministrov zahraničných vecí Severoatlantickej aliancie, na ktorom sa bude diskutovať o prioritách nadchádzajúceho washingtonského summitu NATO.

Okrem Česka zavíta aj do Moldavska. Tam sa stretne s moldavskou prezidentkou Maiou Sanduovou a ďalšími predstaviteľmi krajiny, aby opätovne potvrdil podporu USA pokroku Moldavska v oblasti vstupu do EÚ a energetickej bezpečnosti, spresnilo americké ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite