Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biskupi vyzývajú občanov, aby sa zúčastnili na eurovoľbách

.tasr .svet

Voľby do EP sa budú na Slovensku konať 8. júna. Slováci si budú v eurovoľbách vyberať 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Kandiduje 23 politických strán a jedna koalícia.

Biskupi vyzývajú občanov, aby sa zúčastnili na eurovoľbách SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

katolícki biskupi Slovenska vyzývajú občanov, aby sa zúčastnili na voľbách do Európskeho parlamentu (EP), ktoré budú 8. júna. Urobili tak v ozname, ktorý kňazi čítajú v nedeľu v kostoloch. TASR o tom informoval Michal Lipiak z tlačovej kancelárie Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

Projekt zjednotenej Európy, ktorého cieľom je podporovať rozmanitosť a demokraciu každého jej štátu, spočíva podľa biskupov na hodnotách vychádzajúcich z kresťanských princípov. „Už jej zakladatelia stavali na posvätnosti a dôstojnosti každej ľudskej osoby a ich cieľom bolo vytvoriť spoločenstvo národov Európy, ktoré by vedelo ochrániť mier, slobodu a duchovné bohatstvo jednotlivých krajín,“ píšu vo vyhlásení biskupi.

Tento kresťanský odkaz si podľa slovenských biskupov v súčasnosti vyžaduje obnovu, úsilie a spoluzodpovednosť každého z nás. „Ako angažovaní katolíci prejavme záujem o rozvoj Európskej únie a zodpovedne si zvoľme kompetentných poslancov Európskeho parlamentu, ktorí budú v duchu služby odvážne reprezentovať kresťanské hodnoty a pracovať pre spoločné blaho,“ uviedli.

Biskupi Slovenska vyzývajú rozhodnúť sa svedomito pre kandidátov, ktorí budú presadzovať návrhy legislatívy v prospech dobra jednotlivcov a rodín v duchu evanjelia. „Sme presvedčení, že európsky projekt s kresťanskými hodnotami má svoju budúcnosť,“ dodali.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite