Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do Pásma Gazy začala prúdiť pomoc cez hraničný priechod Kerem Šalom

.tasr .svet

Celkovo 200 nákladných vozidiel s pomocou sa presunulo z egyptskej strany hraničného priechodu Rafah, ktorý je uzavretý od začiatku mája, južne k priechodu Kerem Šalom, napísala webová stránka al-Qahera News.

Do Pásma Gazy začala prúdiť pomoc cez hraničný priechod Kerem Šalom SITA/AP Photo/Abdel Kareem Hana

do Pásma Gazy začala v nedeľu prúdiť humanitárna pomoc cez hraničný priechod Kerem Šalom. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním na egyptské médiá, píše TASR.

Šéf egyptského Červeného polmesiaca pre agentúru Reuters potvrdil, že do Pásma Gazy má v nedeľu prísť cez hraničný priechod Kerem Šalom 200 kamiónov s humanitárnou pomocou vrátane štyroch nákladiakov s palivom. Všetku pomoc z Egypta kontrolujú izraelské úrady a následne je distribuovaná prostredníctvom OSN.

Egyptské médiá nespresnili, koľko nákladných áut už prešlo cez kontrolu na hraničnom priechode, no napísali, že štyri nákladiaky s palivom už smerujú do nemocníc v palestínskej enkláve.

Egypt odmietol koordinovať pomoc cez priechod Rafah, kým budú  palestínsku stranu kontrolovať izraelské jednotky. Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí sa však v piatok dohodol s prezidentom USA Joeom Bidenom, že Káhira bude dočasne posielať humanitárnu pomoc do Pásma Gazy cez Kerem Šalom, pripomína AFP.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite