Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nemecko naďalej nesúhlasí s obranným štítom pre Ukrajinu z územia NATO

.tasr .svet

Viaceré krajiny NATO vyzývajú na posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany vytvorením akéhosi ochranného štítu nad Ukrajinou.

Nemecko naďalej nesúhlasí s obranným štítom pre Ukrajinu z územia NATO SITA/AP Photo/Markus Schreiber Steffen Hebestreit

nemecká vláda sa naďalej zasadzuje proti tomu, aby sa na západnej Ukrajine zriadil tzv. obranný štít z územia NATO na ochranu pred ruskými útokmi. Povedal to v pondelok v Berlíne jej hovorca Steffen Hebestreit, píše TASR podľa agentúry DPA.

„Z nášho pohľadu by to bola účasť, priama účasť v tomto konflikte. A o také niečo sa nesnažíme,“ dodal hovorca nemeckej vlády. 

DPA pripomína, že v ostatnom čase viaceré členské krajiny NATO vyzývajú na posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany vytvorením akéhosi ochranného štítu nad Ukrajinou.

Hebestreit sa vyhol konkrétnejšej odpovedi na otázku, či a akou formou Ukrajina poskytla Berlínu záruky toho, že nebude útočiť na ciele na území Ruska pomocou zbraní, ktoré jej dodalo Nemecko. Podľa jeho slov podliehajú takéto obmedzenia utajeniu, ktoré sa dosiaľ osvedčilo. Dodal však, že v súlade s medzinárodným právom sa napadnutý štát môže brániť aj za svojimi hranicami. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite