Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fínska ministerka: Ukrajina môže našimi zbraňami zasahovať aj ruské územie

.sita .svet

Krajina, ktorá vedie obrannú vojnu, môže zaútočiť na vojenské ciele na území agresora, ak je to potrebné pre sebaobranu.

Fínska ministerka: Ukrajina môže našimi zbraňami zasahovať aj ruské územie SITA/Jussi Nukari/Lehtikuva via AP

fínsko nezaviedlo žiadne obmedzenia týkajúce sa úderov Ukrajiny na územie Ruska zbraňami, ktoré odovzdalo ukrajinskej armáde. Fínska ministerka zahraničných vecí Elina Valtonenová povedala, že krajina, ktorá vedie obrannú vojnu, môže zaútočiť na vojenské ciele na území agresora, ak je to potrebné pre sebaobranu. Informuje o tom web Ukrajinská pravda, ktorý cituje portál Uusi Suomi.

„Fínsko nestanovilo žiadne konkrétne obmedzenia na svoju materiálnu pomoc Ukrajine, ale predpokladá, že bude použitá v súlade s medzinárodným právom. Rusko vedie na Ukrajine nezákonnú vojnu a Ukrajina má právo na sebaobranu podľa článku 51 Charty OSN. To zahŕňa údery na vojenské ciele na území agresora, ktoré sú nevyhnutné na sebaobranu,“ dodala Valtonenová.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite