Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Erdoğan označil izraelského premiéra za psychopata a upíra

.sita .svet

Erdoğan pripísal zodpovednosť za úmrtia v pásme Gazy aj Spojeným štátom a európskym krajinám.

Erdoğan označil izraelského premiéra za psychopata a upíra SITA/Dimitris Papamitsos

turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan v stredu ostro skritizoval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Po izraelských náletoch na mesto Rafah na juhu Pásma Gazy, ktoré spôsobili smrteľný požiar v tábore pre vysídlených ľudí, vyhlásil, že predseda izraelskej vlády je psychopat a „upír, ktorý sa živí krvou“.

V prejave k zákonodarcom z jeho vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja Erdoğan zároveň Spojeným štátom a európskym krajinám pripísal zodpovednosť za úmrtia, pričom tiež skritizoval Organizáciu islamskej spolupráce za to, že nepodnikla spoločné kroky voči Izraelu. „Ach, americký štát, táto krv je aj na tvojich rukách. Ste zodpovední za túto genocídu minimálne tak ako Izrael. Ach, hlavy štátov a vlád Európy, ste tiež stranou izraelskej genocídy, tohto barbarstva, tohto upírskeho činu Izraela, pretože ste mlčali,“ vyhlásil turecký prezident.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite