Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tajani: Ukrajina nemôže používať zbrane od Talianska na území Ruska

.tasr .svet

„Všetky zbrane odchádzajúce z Talianska (na Ukrajinu) by mali byť použité v rámci Ukrajiny,“ uviedol.

Tajani: Ukrajina nemôže používať zbrane od Talianska na území Ruska sita/AP Photo/Virginia Mayo

taliansko nikdy nevyšle nijakého vojaka na Ukrajinu a zbrane, ktoré Rím dodal Kyjevu, by nemali byť použité na území Ruska. Vyhlásil to vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

„Všetky zbrane odchádzajúce z Talianska (na Ukrajinu) by mali byť použité v rámci Ukrajiny,“ uviedol Tajani v rozhovore, ktorý odvysielala televízia RAI.

Taliansko preukazuje za vlády premiérky Giorgie Meloniovej neochvejnú podporu Ukrajine. Rím však nikdy nezverejnil bližšie informácie o svojej vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

Tajani v rozhovore odmietol možnosť, že by sa bývalý taliansky premiér a niekdajší šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi mohol stať novým predsedom Európskej komisie (EK). „Draghi nie je (oficiálnym) kandidátom a nepatrí do nijakej (európskej) politickej rodiny... Zdá sa mi to, ako komplikovaná záležitosť,“ uviedol šéf talianskej diplomacie.

O budúcom predsedovi Európskej komisie sa rozhodne po voľbách do Európskeho parlamentu, ktoré sa budú konať v júni.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite