Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj bude hosťom blížiaceho sa summitu G7

.tasr .svet

V posledných mesiacoch Zelenskyj zintenzívnil svoje výjazdy do zahraničia, aby získal ďalšiu podporu pre Ukrajinu.

Zelenskyj bude hosťom blížiaceho sa summitu G7 SITA/Fredrik Sandberg/TT News Agency via AP

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa zúčastní na summite lídrov siedmich priemyselne najvyspelejších krajín sveta (G7), ktorý sa bude konať od 13. do 15. júna v juhotalianskom regióne Apúlia. Podľa nedeľnej správy agentúry DPA to v sobotu neskoro večer potvrdil hovorca talianskej premiérky Giorgie Meloniovej.

Podľa DPA nateraz zostáva nejasné, či sa ukrajinský prezident na summite G7 zúčastní osobne alebo prostredníctvom videokonferencie. G7 je neformálnym fórom lídrov veľkých demokratických industrializovaných krajín - Nemecka, Talianska, Francúzska, Británie, Japonska, Kanady a USA. Taliansko tomuto združeniu predsedá od začiatku tohto kalendárneho roka.

V posledných mesiacoch Zelenskyj zintenzívnil svoje výjazdy do zahraničia, aby získal ďalšiu podporu pre Ukrajinu brániacu sa už vyše dva roky pred útokmi ruskej armády. Na summite G7 sa naposledy zúčastnil vlani v japonskom meste Hirošima.

Zelenského cesty do zahraničia Kyjev z bezpečnostných dôvodov zvyčajne vopred neoznamuje, doplnila DPA.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite