Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Francúzsko: Po náleze rakiev pri Eiffelovej veži zadržala polícia tri osoby

.tasr .svet

Francúzsko by čoskoro mohlo poslať na Ukrajinu vojenských inštruktorov uviedla minulý týždeň agentúra Reuters.

Francúzsko: Po náleze rakiev pri Eiffelovej veži zadržala polícia tri osoby unsplash

francúzska polícia zadržala v pondelok troch ľudí v súvislosti s nálezom piatich prázdnych rakiev s nápisom „Francúzski vojaci z Ukrajiny“ pri Eiffelovej veži v Paríži. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry Reuters.

Rakvy zabalené vo francúzskych vlajkách boli nájdené pri Eiffelovej veži v sobotu. Zadržané osoby pochádzajú z Bulharska, Nemecka a Ukrajiny a majú menej ako 30 rokov, uviedla miestna prokuratúra. Ponechanie rakiev pri Eiffelovej veži označila za akt psychického násilia.

Denník Le Monde s odvolaním sa na bezpečnostné dokumenty napísal, že zadržané osoby boli v kontakte s mužom podozrivým z nasprejovania červených dlaní na parížsky Pamätník holokaustu v polovici mája.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára prvýkrát naznačil, že v otázke vyslania európskych vojakov na Ukrajinu sa nedá nič vylúčiť. Ako jednu z možností ich zapojenia sa uviedol pomoc pri výcviku ukrajinských vojakov na území Ukrajiny.  

Francúzsko by čoskoro mohlo poslať na Ukrajinu vojenských inštruktorov aj napriek obavám niektorých spojencov a ruskej kritike, uviedla minulý týždeň agentúra Reuters s odvolaním sa na diplomatické zdroje.   

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite