Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj sa zúčastnil na oslavách Dňa D a požiadal o väčšiu pomoc

.sita .svet

Oslavy Dňa D sa konajú v čase, keď sa ukrajinská armáda snaží odraziť ruský útok na mesto Charkiv na severovýchode krajiny.

Zelenskyj sa zúčastnil na oslavách Dňa D a požiadal o väčšiu pomoc SITA/Ludovic Marin

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa vo štvrtok vo Francúzsku pripojil k svetovým lídrom, aby si pripomenul Deň D, čiže vylodenie spojencov počas druhej svetovej vojny v Normandii, a požiadal o väčšiu pomoc zo strany Západu. Oslavy Dňa D sa konajú v čase, keď sa ukrajinská armáda snaží odraziť ruský útok na mesto Charkiv na severovýchode krajiny.

Ruská ofenzíva sa snaží využiť nedostatok munície a ukrajinských vojakov pozdĺž približne tisíckilometrovej frontovej línie. V rámci úsilia o odrazenie ofenzívy Moskvy spojenci z členských štátov NATO uviedli, že Ukrajine umožnia používať dodané zbrane na obmedzené útoky na ruské územie. Toto rozhodnutie by mohlo potenciálne obmedziť schopnosť Ruska otvoriť nový front v severovýchodných oblastiach Ukrajiny.

Hovorca americkej Rady národnej bezpečnosti John Kirby poukázal na to, že nikdy neexistovalo obmedzenie pre ukrajinské sily zostreľovať nepriateľské lietadlá, „aj keď tieto lietadlá nie sú nevyhnutne v ukrajinskom vzdušnom priestore ... Môžu zostreliť ruské lietadlá, ktoré predstavujú bezprostrednú hrozbu.“

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite