Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin vyhlásil, že napriek medzinárodným sankciám ruská ekonomika rastie

.sita .svet

Hlavným motorom ruského ekonomického rastu sú boje na Ukrajine, ktoré sú pre Kremeľ rovnako dôležité ekonomicky aj politicky.

Putin vyhlásil, že napriek medzinárodným sankciám ruská ekonomika rastie SITA/Vyacheslav Viktorov, Roscongress Foundation via AP

ruská ekonomika podľa vodcu Vladimira Putina rastie napriek ťažkým medzinárodným sankciám. Krajina podľa jeho slov rozšírila ekonomické väzby so štátmi v Afrike, na Blízkom východe a v Ázii. Prezidentom Bolívie a Zimbabwe, ako aj lídrom z oblasti podnikania, na ekonomickom fóre v Petrohrade povedal, že Rusko „zostáva jedným z kľúčových účastníkov svetového obchodu“.

Hlavným motorom ruského ekonomického rastu sú boje na Ukrajine, ktoré sú pre Kremeľ rovnako dôležité ekonomicky aj politicky. Rusi nachádzajú len niekoľko dovážaných základných výrobkov a väčšina svetových značiek zmizla alebo sa premenila na ruské ekvivalenty. Z ekonomického hľadiska sa však pre väčšinu ľudí veľa nezmenilo, pričom masívne štátne výdavky na vojenské vybavenie a vysoké platby dobrovoľným vojakom výrazne podporujú ekonomiku.

Spomenuté fórum Rusko už desaťročia využíva na prezentáciu rozvoja krajiny, hoci západní predstavitelia a investori sa tomuto zasadnutiu vyhýbajú, keďže sankcie prerušili veľkú časť ruského obchodu so západnou Európou, USA a ich spojencami.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite