Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda zachránila z Pásma Gazy štyroch rukojemníkov

.tasr .svet

Bojovníci palestínskeho hnutia Hamas ich podľa izraelskej armády uniesli z hudobného festivalu Nova 7. októbra po bezprecedentnom útoku na Izrael.

Izraelská armáda zachránila z Pásma Gazy štyroch rukojemníkov SITA/AP Photo/Abdel Kareem Hana

izraelské jednotky v sobotu zachránili štyroch rukojemníkov z Pásma Gazy, oznámila izraelská armáda (IDF). TASR sa odvoláva na agentúry AFP, AP, DPA a Reuters.

Medzi vyslobodenými rukojemníkmi sú traja muži a jedna žena vo veku 21 až 40 rokov. IDF ich previezla do nemocnice ma lekárske vyšetrenie, avšak podľa agentúry DPA sú v dobrom zdravotnom stave.

Bojovníci palestínskeho hnutia Hamas ich podľa IDF uniesli z hudobného festivalu Nova 7. októbra po bezprecedentnom útoku na Izrael. 

Ozbrojenci vtedy v Izraeli zabili približne 1200 ľudí a ďalších 240 zajali ako rukojemníkov. IDF vo vyhlásení prisľúbila, že bude naďalej vyvíjať maximálne úsilie, aby dostala aj zvyšných rukojemníkov domov.

V reakcii na útok zo 7. októbra spustil Izrael odvetnú ofenzívu v Pásme Gazy. Podľa údajov ministerstva zdravotníctva v Gaze zahynulo počas izraelskej ofenzívy už viac ako 36.000 Palestínčanov, väčšinou civilistov. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite