Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Progresívne Slovensko ďakuje za úspech v eurovoľbách, SaS akceptuje výsledky

.sita .svet

Strany reagujú na neoficiálny výsledky volieb.

Progresívne Slovensko ďakuje za úspech v eurovoľbách, SaS akceptuje výsledky SITA/Milan Illík

progresívne Slovensko (PS) ďakuje všetkým, ktorí prišli v sobotu voliť a špeciálne svojim voličom. „Neoficiálne výsledky hovoria, že sa nám podarilo uspieť. Spoločne sme dokázali získať najsilnejší mandát pre proeurópske Slovensko. Vážime si vašu dôveru, naložíme s ňou zodpovedne,“ reaguje na neoficiálne výsledky eurovolieb líder eurokandidátky Ľudovít Ódor. Opozičné hnutie bude mať v Bruseli šiestich poslancov. Sú nimi Ľudovít Ódor, Ľubica Karvašová, Martin Hojsík, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Michal Wiezik a Lucia Yar. Fotku týchto šiestich kandidátov zverejnilo PS na Facebooku. „Prvé neoficiálne správy pôsobia nádejne. Zdá sa, že voliči, ktorým záleží na proeurópskom Slovensku, zodpovedne prišli voliť,“ napísal líder hnutia Michal Šimečka.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) akceptuje výsledky volieb do Európskeho parlamentu, podľa ktorých nezískala ani jeden poslanecký mandát. Líder eurokandidátky Richard Sulík berie zodpovednosť za tento výsledok na seba. „Podľa neoficiálnych výsledkov volieb nás od získania mandátu delila ani nie desatina percent hlasov. Osobne ma mrzí, že nám chýbalo len pár hlasov. Výsledok beriem ako líder kandidátky na seba, keďže sa nám napriek plnej podpore strany nepodarilo získať mandát,“ uviedol Sulík.

Zároveň sa poďakoval všetkým voličom za hlasy, taktiež členom SaS a vedeniu strany. „Novému predsedovi želám, aby stranu viedol úspešnejšie a v parlamentných voľbách dosiahla solídny výsledok,“ dodal Sulík s tým, že bude pokračovať v mandáte poslanca Národnej rady SR.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite