Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najmenej 274 Palestínčanov prišlo o život pri útokoch Izraela v Nusajráte

.tasr .svet

Izraelská armáda predtým v samostatnom vyhlásení uviedla, že Nusajráte a okolí sa zameriava na „teroristickú infraštruktúru“.

Najmenej 274 Palestínčanov prišlo o život pri útokoch Izraela v Nusajráte SITA/AP Photo/Abdel Kareem Hana Ilustračná fotografia

najmenej 274 Palestínčanov prišlo o život a ďalších 698 utrpelo zranenia počas sobotňajších izraelských útokov v utečeneckom tábore Nusajrát v strednej časti Pásma Gazy, odkiaľ Izrael oslobodil štyroch rukojemníkov. TASR informuje podľa agentúr AFP a Reuters, ktoré sa odvolali na ministerstvo zdravotníctva v Gaze.

Vláda militantného hnutia Hamas v sobotu hlásila 210 obetí z radov Palestínčanov vrátane žien a detí. Tieto údaje však nebolo možné nezávisle overiť.

Izrael v sobotu informoval, že jeho jednotky oslobodili z tábora Nusajrát štyroch rukojemníkov, ktorých militanti z Hamasu uniesli z hudobného festivalu Nova 7. októbra počas útoku na Izrael, ktorý vyústil do vojny v Pásme Gazy. Oslobodenými majú byť traja muži a jedna žena vo veku 21 až 40 rokov.

Ministerstvo zdravotníctva v Gaze tiež uviedlo, že počas konfliktu v Pásme Gazy prišlo o život 37.084 Palestínčanov a viac než 84.000 utrpelo zranenia. Táto enkláva je v dôsledku vojny zničená a väčšina z 2,4 milióna obyvateľov je vysídlených, dodáva AFP.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite