Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bidenovho syna Huntera uznal súd za vinného z nezákonnej držby zbrane

.tasr .svet

Porota súdu v americkom štáte Delaware v utorok uznala Huntera Bidena, syna prezidenta USA Joea Bidena, za vinného vo všetkých troch bodoch obžaloby v prípade nelegálnej držby zbrane.

Bidenovho syna Huntera uznal súd za vinného z nezákonnej držby zbrane SITA/AP Photo/Matt Rourke

hunter Biden (54) podľa obžaloby klamal o užívaní drog, keď si v roku 2018 kupoval zbraň. V dokumentoch pri kúpe totiž uviedol, že neužíva nelegálne drogy. V minulosti však on i jeho otec verejne hovorili o jeho závislosti na drogách. Zároveň bol obvinený z nezákonnej držby zbrane.

Dvanásťčlenná porota súdu v meste Wilmington zvažovala verdikt počas dvoch dní spolu približne tri hodiny. Hunter pri čítaní rozsudku podľa agentúr neprejavil takmer žiadne emócie. Súdnu sieň opustil spolu svojou manželkou a matkou, prvou dámou USA Jill Bidenovou.

V prípade mu hrozí až 25-ročný trest odňatia slobody. AP však podotýka, že prvýkrát odsúdený delikvent nedostane ani zďaleka maximálny trest a nie je jasné, či by ho dozorujúca sudkyňa Maryellen Noreiková poslala za mreže. Povedala, že termín vynesenia trestu stanoví neskôr.

Huntera Bidena čaká ešte jeden súdny proces v štáte Kalifornia za daňové úniky. Podľa tímu špeciálneho vyšetrovateľa Davida Weissa syn amerického prezidenta medzi rokmi 2016 a 2019 nezaplatil dane vo výške najmenej 1,4 milióna dolárov. V prípade dokázania viny mu hrozí až 17 rokov väzenia.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite