Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NATO plánuje kroky voči Rusku a dohodu na pomoci Ukrajine, vyhlásil Stoltenberg

.tasr .svet

Členské krajiny podľa jeho slov takisto ešte musia dosiahnuť dohodu o dlhodobom prísľube o finančnej pomoci pre Ukrajinu.

NATO plánuje kroky voči Rusku a dohodu na pomoci Ukrajine, vyhlásil Stoltenberg SITA/Veisa Moilanen/Lehtikuva via AP

členské krajiny NATO sa chystajú podniknúť ráznejšie kroky voči ruským špiónom v členských krajinách v reakcii na nepriateľské kroky Moskvy vrátane sabotáží a kybernetických útokov. Uviedol to vo štvrtok generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

„Pozorujeme viacero prípadov sabotáže, podpaľačských pokusov, kybernetických útokov a dezinformácií,“ povedal. Dodal, že ministri obrany NATO sa na svojom zasadnutí v Bruseli budú venovať aj týmto nepriateľským aktivitám Ruska.

Rokovať budú podľa Stoltenberga o možnostiach, ako na tieto kroky reagovať - vrátane ochrany dôležitej námornej a kybernetickej infraštruktúry a prísnejších opatreniach voči príslušníkom ruských spravodajských služieb.

Ministri sa podľa Stoltenberga majú venovať aj podpore Ukrajiny, ktorá od februára 2022 čelí ruskej invázii.

„Cieľom postupu NATO je obmedziť medzery a zdržania v podpore Ukrajiny,“ uviedol. Dodal, že na poskytnutie vojenskej pomoci Ukrajine je potrebná dohoda naprieč celou Severoatlantickou alianciou. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite