Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Diplomati USA a Južnej Kórey telefonicky rokovali o Putinovej ceste do KĽDR

.tasr .svet

Kremeľ už avizoval, že Putin prijal pozvanie na návštevu Pchjongjangu od severokórejského vodcu Kim Čong-una.

Diplomati USA a Južnej Kórey telefonicky rokovali o Putinovej ceste do KĽDR sita/AP Photo/Lee Jin-man

vysokopostavení predstavitelia Južnej Kórey a Spojených štátov absolvovali telefonát, ktorého témou bola možná blížiaca sa návšteva ruského prezidenta Vladimira Putina v Severnej Kórei. Podľa agentúry Reuters o tom v piatok v Soule informovalo juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí.

Námestník ministra zahraničných vecí Južnej Kórey Kim Honggjun v telefonáte s námestníkom amerického rezortu diplomacie Kurtom Campbellom povedal, že Putinova návšteva by nemala viesť k hlbšej vojenskej spolupráci medzi Pchjongjangom a Moskvou. Takáto spolupráca by totiž bola v rozpore s rezolúciami Bezpečnostnej rady OSN.

V reakcii na Kimove obavy Campbell prisľúbil pokračovanie spolupráce pri riešení potenciálnej regionálnej nestability a problémov spôsobených Putinovou cestou.

Vysoký predstaviteľ prezidentského úradu v Soule v stredu uviedol, že návšteva Putina v Severnej Kórei sa očakáva v najbližších dňoch.

Kremeľ už avizoval, že Putin prijal pozvanie na návštevu Pchjongjangu od severokórejského vodcu Kim Čong-una počas ich minuloročnej schôdzky na ruskom Ďalekom východe. Bude to prvá Putinova návšteva Pchjongjangu za uplynulých 24 rokov.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite