Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko: Podporovatelia ISIS zajali v Rostove najmenej dvoch rukojemníkov

.tasr .svet

Dvaja chovanci nápravného centra vzali dvoch zamestnancov ako rukojemníkov.

Rusko: Podporovatelia ISIS zajali v Rostove najmenej dvoch rukojemníkov sita/AP Photo

chovanci nápravného centra v meste Rostov na juhu Ruska vzali najmenej dvoch rukojemníkov a vyhlásili sa za podporovateľov Islamského štátu (ISIS). Žiadajú auto a voľnú cestu z objektu, informuje TASR na základe správ agentúr Reuters a AFP, ktoré sa odvolávajú na ruské médiá a úrady. 

O situácii ako prvý informoval kanál Baza v sociálnej sieti Telegram známy svojimi zdrojmi v ruských bezpečnostných silách.

O požiadavkách mužov zadržiavajúcich rukojemníkov informovala na základe nemenovaných zdrojov ruská tlačová agentúra Interfax.

Ruská federálna väzenská služba (FSIN) predtým uviedla, že dvaja chovanci nápravného centra vzali dvoch zamestnancov ako rukojemníkov.

„Nápravné centrum funguje normálne, situácia je pod kontrolou,“ uvádza FSIN na sociálnej sieti Telegram a dodáva, že na miesto boli povolané bezpečnostné zložky. 

Ruské tlačové agentúry uvádzajú, že premávka v okolí objektu je obmedzená. Chovanci nápravného centra sú podľa ruskej štátnej agentúry RIA obvinení z terorizmu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite