Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Dagestane na juhu Ruska došlo k útoku na synagógu, chrám a policajný post

.tasr .svet

O život prišli dvaja policajti, zranených bolo šesť ľudí.

V Dagestane na juhu Ruska došlo k útoku na synagógu, chrám a policajný post sita/Ethan Cairns/The Canadian Press via AP

neznámi páchatelia v nedeľu spustili paľbu na synagógu, pravoslávny kostol a post dopravnej polície v Dagestanskej republike na ruskom severnom Kaukaze. O život prišli dvaja policajti, zranených bolo šesť ľudí. Polícia medzičasom zastrelila dvoch zo skupiny páchateľov, ktorí boli na úteku. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá sa odvolala na ruské ministerstvo vnútra.

Terčom útoku bola synagóga v meste Derbent, ktoré je známe ako centrum židovskej komunity na severnom Kaukaze. V Derbente, ktorého Staré mesto, citadela a pevnosť sú zapísané v zozname svetového dedičstva UNESCO, sa nachádza aj pravoslávny chrám, kde sa tiež strieľalo. Agentúra TASS dodala, že v synagóge po streľbe vypukol požiar. 

Stanica Rádio Sloboda (RFE/RL) tvrdí, že útočníci z miesta činu ušli. Polícia po nich spustila pátranie v rámci špeciálnej operácie. Približne v rovnakom čase ako v Derbente neznáme osoby zaútočili aj na post dopravnej polície v Machačkale, hlavnom meste prevažne moslimskej Dagestanskej republiky. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite