Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko prehodnocuje svoju jadrovú doktrínu

.tasr .svet

Predseda obranného výboru ruskej Štátnej dumy Andrej Kartapolov v nedeľu uviedol, že Rusko by mohlo skrátiť lehotu na rozhodovanie o použití jadrových zbraní,

Rusko prehodnocuje svoju jadrovú doktrínu SITA/Yury Kochetkov/Pool Photo via AP

rusko začalo prehodnocovať svoju jadrovú doktrínu s cieľom dať ju do súladu so súčasnou realitou, uviedol v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov s odvolaním sa na vyjadrenia ruského prezidenta Vladimira Putina. TASR o tom informuje podľa agentúry Reuters.

Predseda obranného výboru ruskej Štátnej dumy Andrej Kartapolov v nedeľu uviedol, že Rusko by mohlo skrátiť lehotu na rozhodovanie o použití jadrových zbraní, pokiaľ by Moskva usúdila, že sa hrozba pre krajinu stupňuje.

Vojna na Ukrajine vyvolala najväčší spor medzi Ruskom a Západom od čias kubánskej krízy v roku 1962, píše Reuters. Putin už v máji vyhlásil, že Rusko by mohlo zmeniť oficiálnu jadrovú doktrínu, ktorá stanovuje podmienky použitia týchto zbraní.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite