Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina a Moldavsko začnú v utorok rokovania o členstve v Únii

.tasr .svet

Európska rada rozhodla o otvorení prístupových rokovaní s Ukrajinou a Moldavskom vlani v decembri. Pred necelými tromi týždňami EÚ uviedla, že obe krajiny spĺňajú kritériá potrebné pre začatie formálnych diskusií.

Ukrajina a Moldavsko začnú v utorok rokovania o členstve v Únii SITA/AP Photo/Omar Havana

ukrajina v utorok oficiálne začne rozhovory o členstve v Európskej únii (EÚ), čo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil za splnený sen občanov svojej krajiny po viac ako dvoch rokoch vojny s Ruskom.

Ukrajinskú delegáciu na medzivládnej konferencii v Luxemburgu pri príležitosti oficiálneho otvorenia rozhovorov o zosúladení zákonov a noriem krajín s legislatívou 27-členného bloku povedie podpredsedníčka ukrajinskej vlády pre európsku integráciu Oľha Stefanišynová.

O niekoľko hodín neskôr sa rozhovory začnú aj pre Moldavsko, ktoré požiadalo o vstup do EÚ po ruskej invázii na Ukrajinu vo februári predminulého roka a o štyri mesiace neskôr získalo štatút kandidátskej krajiny. Aj Moldavsko na samostatnej medzivládnej konferencii odštartuje svoj vlastný prístupový proces.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite