Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko zakázalo šírenie desiatok médií z Európskej únie

.tasr .svet

Ide o odvetné opatrenie za podobný zákaz Únie voči trom ruským médiám.

Rusko zakázalo šírenie desiatok médií z Európskej únie SITA/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ruské ministerstvo zahraničných vecí v utorok oznámilo, že v Rusku zakazuje prístup k vysielacím zdrojom desiatok médií z krajín Európskej únie.

Ruské ministerstvo vo vyhlásení zverejnenom na svojej oficiálnej webovej stránke uviedlo, že tieto európske médiá šíria nepravdivé informácie o špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine. Označenie „špeciálna vojenská operácia“ Rusko používa pre vojnu na Ukrajine. 

Medzi zakázanými médiami sú aj rakúska verejnoprávna televízia ORF, nemecké noviny Der Spiegel, Die Zeit a Frankfurter Allgemeine Zeitung, španielske denníky El Mundo a El País, tlačová agentúra EFE a televízia RTVE, talianske denníky La Stampa a Republicca, slovenské denníky SME a Denník N, verejnoprávna Česká televízia a portál Seznam Zprávy, viacero francúzskych médií vrátane Le Monde, Liberation či agentúry AFP. Zoznam zahŕňa aj Agence Europe, týždenník Politico, RSF a Euroobserve.

Členské krajiny EÚ v máji uvalili sankcie na mediálnu platformu Voice of Europe a ďalšie tri ruské médiá pre šírenie ruskej propagandy. Ide o agentúru RIA Novosti a denníky Izvestija a Rossijskaja gazeta.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite