Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súd oslobodil všetkých obžalovaných v kauze Panama Papers

.tasr .svet

Podľa sudcu dôkazy neboli dostatočné a presvedčivé natoľko, aby sa z nich dala vyvodiť trestnoprávna zodpovednosť obžalovaných.

Súd oslobodil všetkých obžalovaných v kauze Panama Papers pexels.com

panamský súd v piatok oslobodil spod obvinení všetkých obžalovaných vo finančnej kauze známej ako Panama Papers. Stalo sa tak po ôsmich rokoch od vypuknutia škandálu rozsiahlych daňových únikov. TASR správu prebrala od agentúry DPA.

Podľa obžaloby advokátska kancelária Mossack Fonseca zriadila 215 000 offshorových spoločností v daňových rajoch, prostredníctvom ktorých politici, celebrity a športovci z celého sveta mohli schovať svoj skutočný majetok a vyhnúť sa tak plateniu daní.

Medzi klientami bolo päť hláv štátov a blízki príbuzní najvyšších predstaviteľov ďalších 40 krajín.

V uniknutých zoznamoch figuroval napr. bývalý predseda islandskej vlády Sigmundur David Gunnlaugsson, pakistanský premiér Nawáz Šaríf, vtedajší britský premiér a súčasný šéf britskej diplomacie David Cameron, exprezident Argentíny Mauricio Macri, ale aj futbalová hviezda Lionel Messi či španielsky filmár Pedro Almodóvar.

Škandál viedol k zatvoreniu firmy Mossack Fonseca a mal za následok aj poškodenie povesti Panamy.        

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite