Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Krajne pravicová AfD si na sneme znovu zvolila lídrov, podujatie sprevádzali protesty

.tasr .svet

Weidel a Chrupallu potvrdili na čele AfD na dva roky po tom, čo nemali protikandidátov.

Krajne pravicová AfD si na sneme znovu zvolila lídrov, podujatie sprevádzali protesty SITA/Bernd von Jutrczenka/dpa via AP

krajne pravicová strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) si v sobotu počas snemu v Essene opäť zvolila za svojich lídrov Alice Weidel a Tina Chrupallu. Tisícky ľudí zatiaľ proti podujatiu protestovali, pričom niektorí sa snažili zablokovať cesty a dostali sa do stretov s políciou.

Weidel a Chrupallu potvrdili na čele AfD na dva roky po tom, čo nemali protikandidátov. Podporilo ich 79,8 % a 82,7 % delegátov, čo je podľa agentúry AP na pomery strany, ktorá sa často háda, prejavom harmónie.

V Essene, kde sa miestne úrady neúspešne snažili zabrániť snemu AfD, je veľká policajná prítomnosť. Podľa regionálnych úradov sa na protestnom pochode počas stretnutia zúčastnilo 20-tisíc ľudí. Ďalšie tisícky prišli na iné protestné podujatia, píše tlačová agentúra dpa.

V sobotu ráno polícia použila obušky a slzný plyn na skupinu demonštrantov, ktorá sa snažila dostať cez bariéry. Maskovaní demonštranti tiež napadli policajtov a polícia uviedla, že niekoľko ľudí zatkla.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite