Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hizballáh tvrdí, že ako odvetu vystrelil desiatky rakiet na sever Izraela

.tasr .svet

Izraelská armáda (IDF) identifikovala približne 15 striel z Libanonu a desať z nich úspešne zničila.

Hizballáh tvrdí, že ako odvetu vystrelil desiatky rakiet na sever Izraela SITA/AP Photo/Bilal Hussein Zástupca vodcu Hizballáhu šejk Naim Kassem

libanonské hnutie Hizballáh v utorok uviedlo, že odpálilo desiatky rakiet na sever Izraela v rámci odvetného útoku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Bojovníci Hizballáhu odpálili „desiatky rakiet Kaťuša“ na kasárne v severnom Izraeli „v reakcii na izraelský útok, počas ktorého prišiel o život jeden civilista,“ uvádza sa vo vyhlásení libanonského hnutia. 

Izraelská armáda (IDF) identifikovala približne 15 striel  z Libanonu a desať z nich úspešne zničila. Informovala tiež, že zasiahla „vojenskú štruktúru Hizballáhu“ v pohraničnej oblasti. Predstavitelia Libanonu potvrdili, že počas útoku prišla o život jedna osoba.

Podľa údajov agentúry AFP zahynulo v dôsledku bojov Hizballáhu a Izraela v Libanone už 439 ľudí, väčšinu z nich tvorili bojovníci, no bolo medzi nimi aj 95 civilistov. Na izraelskej strane prišlo o život 15 vojakov a 11 civilistov. 

Izrael a Hizballáh, ktorý je spojencom Hamasu, si takmer denne opätujú cezhraničnú paľbu od začiatku vojny v Pásme Gazy 7. októbra 2023. Intenzita bojov však od minulého týždňa poklesla, čo zmiernilo obavy, že boje prerastú do väčšie konfliktu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite